2012-04-18 11:07Nyheter

ABI företaget Absilion tar klivet in på 33-listan bland Sveriges hetaste teknikbolag

null

För femte året i rad arrangerar Ny Teknik och Affärsvärden 33-listan som lyfter de mest lovande unga teknikföretagen. Finalen gick av stapeln på Berns i Stockholm där Luleåföretaget Absilion var ett av de 33 bolagen.

Antalet nominerade bolag var i år över 250 stycken vilket var 25 % fler än 2011. Bolagen finns spridda inom it, energi, medicinteknik och andra branscher.

Absilion har utvecklat en programvara som övervakar och utsätter nätverk för olika typer av tester. Nätverksproblem orsakar irritation och i förlängningen stora kostnader. Det oavsett om det handlar om missnöjda kunder hos en internetleverantör eller att anställda på ett företag inte kan utföra sina arbetsuppgifter. Företaget har i dag ett hundratal kunder.

Läs mer Absilion, www.absilion.com

Läs mer om 33-listan och de utvalda bolagen: www.nyteknik.se/33listan

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av Innovationsbron Sverige. ABI stöttar idag 9 medlemsföretag och har dussinet i startgroparna.

Kontakt:
Jan Wicén, vd Arctic Business Incubator
Tel: 070-581 01 13

Mats Nordlund, vd Absilion
Tel: 070-634 60 20


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström