2012-01-20 14:00Nyheter

Cellfab tar plats i Sveriges nordligaste inkubator ABI

null

Med bullar till kaffet och en skara nyfikna åhörare berättade Venture Cup finalisten Johan Persson om sina planer med företaget Cellfab som nu tar plats i inkubatorn. Hans idé är en ny unik armering för betong, asfalt och andra material, cellarmering. Dess genometriska patentsökta struktur ger helt unika tekniska egenskaper mot den armering som finns idag. Cellarmeringen kan anpassas till olika applikationsområden inom respektive marknad.

Genom förinkubatorfasen i ABI har Cellfab idag kommit långt med teknikutvecklingen och kundkontakter finns inom flera områden.
– Nu ska företaget lösa finansiering och ta form för att i nästa steg komma igång med produktion, vi tror att ABI kan vara ett stort stöd för oss genom den processen, säger Johan Persson.

Jan Wicén vd på ABI ser stora möjligheter för Cellfab.
– Företaget har en unik produkt med många användningsområden och en marknad över hela världen. Det första grundarteamet är på plats nu och utmaningarna blir att i rätt ordning skala upp bolaget och få igång produktion.

Presentation avslutas genom att entreprenören får en specialtillverkad klocka med texten ”Time to market” som tickar extra högt för att påminna om att det är snabbt ut på marknaden som gäller.

ABI är en företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitet, Längmanska företagarfonden, Norrlandsfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras därutöver av Innovationsbrons inkubatorprogram.
ABI stöttar idag 9 medlemsföretag och 15 projektidéer. www.a-b-i.se.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jan Wicén, vd ABI Arctic Business Incubator AB
Tel: 070-581 01 13
E-post: jan.wicen@a-b-i.se

Johan Persson, Cellfab AB
Tel: 072-252 28 80
E-post: info@cellfab.com

 


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström