2011-10-31 16:12Nyheter

Femte framtidsföretaget från Inkubatorn ABI

null

Nu har femte företaget Behaviosec tagit klivet ut ur Arctic Business Incubator. Efter flera års hårt arbete har Behaviosec lyckats säkra sin finansiering, hittat sin marknad, skapat ett värde i bolaget och har snart bläcket på med aktörer inom finanssektorn. Vid den spektakulära utsparken berättade grundarna och teamet om sin företagsresa och framtidsplanerna.

BehavioSec har utvecklat en mjukvara som känner igen ditt beteende vid datorn baserat på ett avtryck från hur du skriver på tangentbordet. En produkt som kan höja säkerheten vid användning av bland annat bank och betaltjänster på Internet.

– Att utveckla en sådan här typ av produkt med dessa egenskaper samt skapa ett förtroende på marknaden tar tid. Dessutom är timingen mycket viktigt i den snabba utveckling som sker inom IT branschen, har Olov Renberg vd Behaviosec fått erfara.

Det har varit en spännande tid att följa Behaviosec på deras resa som vunnit många priser och stor uppmärksamhet både nationellt och internationellt genom åren, säger en glad Jan Wicén, VD för ABI som är mycket stolt över att ännu ett av medlemsföretagen nu är moget att lämna Inkubatorn.

De andra fyra företagen som gjort sin resa hos ABI är Mobizoft, Netix, CVK och Oricane. ABI stöttar idag 12 medlemsföretag och har dussinet på väg in. Alla med innovativa produkter och tjänster för den internationella marknaden.  

Arctic Business Incubator är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av Innovationsbron Sverige. www.a-b-i.se


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström