2012-12-13 17:45Pressmeddelande

7 nya företag tar plats i Luleå och Skellefteå

null

För att fira de nya företagen arrangerades en inspark på båda orterna samtidigt. Via internet knöts eventet ihop med ljud och bild och alla gästerna kunde mötas trots avståndet. 4 företag i Skellefteå och 3 i Luleå presenterade sina affärsidéer och berättade om deras planer och hur det hela började.

Företagen tar nu plats i Arctic Business Incubator som ska ge goda råd och dåd för att få fart på affärerna. De är företag med olika affärsidéer och branscher men med ett gemensamt mål att exportera sina varor och tjänster på en internationell marknad.

- För oss som lever och bor i regionen betyder dessa nya företag väldigt mycket. Inte minst för vår fortsatta välfärd och tillväxt då fler företag behövs. Men också för att inspirera och visa på goda idéer som kan bli bra företag och där vi kan stötta och hjälpa dem att lyckas snabbare, säger Jan Wicén, vd för Arctic Business Incubator.

- Den här typen arrangemang bekräftar återigen vår regionala närvaro och att arrangera event på det här sättet fungerar mycket bra, avslutar en nöjd Jan Wicén.

Det hela avslutades med nöjda gäster som bjöds på buffé och mingel.

Här är de nya företagen:

AMT Solutions
som har en bår för transporter av intensivvårdspatienter där båren innehåller alla funktioner som finns i en IVA sal. Som exempel syresättning av blodet, EKG, injektioner, utrustning för andning mm.

Biocool med det unika och effektiva fotbadet som botar olika fotåkommor, som vårtor, svamp, psoriasis och svårläkta sår.

Medirob ett medicintekniskt företag som specialiserat sig på robotteknik för avancerade
ultraljudsundersökningar på distans.

Big Steve som marknadsför Norra Sverige och mycket annat på ett nytt sätt!

3eflow ett system som tillvaratar den energiförlust som normalt sker i vattenledningar som också erbjuder en större komfort genom att man inte behöver vänta på varmvattnet i kranen och dessutom reducerar legionella bakterier.

Eistec erbjuder ett inbäddat chip som kan samla in data och information som sedan kan distribueras via olika trådlösa teknologier.

eParkera erbjuder biljett- och betalningslösning för parkering direkt via app i telefonen.

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av Innovationsbron Sverige. ABI stöttar idag 14 medlemsföretag och har dussinet i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström