2014-01-23 14:38Pressmeddelande

ABI företagen BioCool och Resize Design nominerade vid näringslivsgala i Skellefteå

null

Det är vid Alvargalan som skaparkraften från regionens företag hyllas och vi på ABI är stolta att både BioCool och Resize Design tagit plats under kategorin Årets Innovationsföretag. Alvargalan går av stapeln fredag 24 januari och vi från ABI kommer att finnas på plats då vi också fått äran att dela ut pris under kvällen.

Nominerade till Årets innovationsföretag;

BioCool
Företaget har utvecklat en miljövänlig internationell produkt, som bevisats ge vissa revolutionerande effekter. Bland dessa märks lindring vid fotvård för psoriasis- och diabetespatienter, samt en metod för att bekämpa bakterier i dricksvattentankar.

Resize Design
Ett företag där en ung innovatör skapat en smart designad möbelserie. Genom att förena kvalitet, hållbarhet och ett gediget miljötänk med tillverkning i Skellefteå, finns stora möjligheter att nå såväl den nationella som internationella marknaden.

DataPolarna i Skelleftå är också nominerad i samma kategori. Läs mer om de övriga kategorierna och galan på Alvargalan.se. Fredag den 24 januari utses vinnarna!


ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av ALMI Inkubation Sverige. ABI stöttar idag 24 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström