2015-02-25 13:35Pressmeddelande

ABI inviger flyglinjen till Oulu och tar två startup bolag med för att pitcha sina idéer för investerare vid Polar Bear Pitch event

null

För andra året i rad åker inkubatorn ABI till Oulu i Finland på deras populära Polar Bear Pitch event, där startup företag möter investerare och andra intressanta företag. Denna gång sker pitchen, alltså presentationen som företagen gör för att locka investerarna att investera i just deras företag, i en isvak endast iförd badkläder. ABI tar med sig två medlemsföretag som både söker kapital för att förverkliga sina planer men också för att knyta kontakter. Med på resan är Jens Lundström vd för ABI och affärsrådgivaren Joakim Enerstam.

"Vi tycker det är viktigt att underhålla våra kontakter i Oulu och var mycket nöjda med förra årets pitch event. I år känns det extra smidigt när vi nu kan åka flyg till Oulu från Luleå med Arctic Airlink. Kollegor från inkubatorn och företagsparken i Tromsö kommer också nu när flyget underlättar möjligheterna att träffas. De gör att vi utöver Pitch eventet kommer träffas och planera olika utbyten och samarbeten som vi ser kan gynna våra företag på flera olika sätt, säger Jens vd ABI"

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av ALMI Inkubation Sverige. ABI stöttar idag 28 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström