2015-11-17 09:11Pressmeddelande

ABI medarrangör när framtidens blockchainteknologi växer fram i Boden

null

Framtidens blockchainteknologi växer fram i Boden

KnCMiner, världsledande inom blockchaininfrastruktur, arrangerar tillsammans med Boden Business Agency och Arctic Business Incubator nordens första Hackathon inom blockchain-teknologi. På jakt efter framtidens blockchainlösningar bjuder de nu in kreativa personer att utmana utvecklingen av teknologin, på Boden Business Park 11-13 december.

Blockchain-teknologi har ursprungligen utvecklats för kryptovalutor, men har oanade användningsområden inom andra branscher. Teknologin möjliggör för två parter att ingå ett avtal i realtid utan inblandning av tredje part och utan att fysiskt behöva möta varandra.

Under det senaste året har allt fler inom den finansiella sektorn intresserat sig för teknologin, i jakten på konkurrenskraftiga tjänsteerbjudanden till sina kunder. Detta trots att teknologin i sig kullkastar en av bankvärldens starkaste affärsmodeller.

Detta hackathon syftar till att frigöra den potential blockchainteknologin erbjuder. Eventet är uppdelat i två utmaningar – bästa affärsidé och bästa tekniska lösning.

Bästa affärsidé baserat på blockchainteknologi belönas med ljusa framtidsutsikter, då juryn består av riskkapitalister och potentiella finansiärer.

Bästa tekniska lösning i öppen källkod, på de uppgifter från verkliga case som presenteras, belönas med 7000 USD respektive 3000 USD.

Mer information hittar du på hemsidan, http://arcticchainhackathon.com

Tid: 11-13 december

Plats: Boden Business Park i Sävast, Bodens kommun.

Kontakt:

Boden Business Park

Malin Winsa

+46 70 601 20 24

malin@bodenbusinesspark.se

Arctic Business Incubator

Jens Lundström

+46 70 667 84 98

jens.lundstrom@abi.se

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Norrbottens läns landsting, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av ALMI Inkubation Sverige. ABI stöttar idag 30 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström