2014-10-10 16:55Pressmeddelande

ABI och bolagen RailTestNordic, BioCool och Resize design medverkar på Riskkapitaldagen i norr 14 oktober i Skellefteå

null

Som ett led i arbetet att synliggöra våra inkubator bolag och visa på möjligheterna med att utveckla deras affärer genom att investera i dem medverkar Arctic Business Incubator, ABI, i riskkapitaldagen i norr. ABI bolagen RailTestNordic, BioCool och Resize Design är med och ställer ut sina produkter. På plats finns ABI:s nye vd Jens Lundström som tillsammans med Magnus Orregård affärsrådgivare intar scen för att berätta mer om hur bolagen får hjälp att snabbare skapa tillväxt och finna en internationell marknad.

- Det är ett mycket bra forum för att dela erfarenheter, kunskap och få en exklusiv kontaktyta både för affärsänglar, riskkaptialbolag, banker, andra regionalal aktörer och inte minst för våra fantastiska bolag. Det är nu andra året vi medverkar, säger Jens vd ABI.

Dagen fylls med föredrag från inbjudna aktörer och ett 20-tal utställare berättar om deras verksamheter. Företagare med erfarenhet av ägarspridning eller notering delar med sig av sina erfarenheter. Flera "vittnen" kommer att finnas på scenen och berätta hur det är att jobba under riskkapital. 

Fakta om ABI bolagen som medverkar:

RTN, Rail Test Nordic, Lars-Åke Tjernström, Verksamhetsledare
Har en unik testbana för spårbunden teknik med ultimata testresultat i verkliga miljöer.

BioCool, Maria Forssell, vd
Har utvecklat fotvårdsprodukter som får bukt med fotbesvär som svamp, förhårdnader, fotvårtor mm. BioCool är registrerat och CE-märkt på Läkemedelsverket och en fallstudie som genomförts av forskare vid Karolinska Institutet visar att BioCools fotvårdsprodukter är en bra alternativ behandling av infekterade fötter.

Resize Design, Viktor Lindbäck, vd och designer
Ett nytänkande företag som brinner för smarta lösningar, vacker design och äkta hantverk. De har tagit fram ett möbelsystem med svävande moduler som fästs på en pelare och de är så enkla att förflytta att man kan ta dem med sig i tunnelbanan, därav namnen Red Line, Green Line etc. Pelarlösningen har belönats med innovationspris och uppmärksammats i nationell och internationell press.ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av ALMI Inkubation Sverige. ABI stöttar idag 27 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström