2015-05-25 08:58Pressmeddelande

ABI tävlar med företaget BioCool i Dagens Industris gasellsprång som avgörs i Göteborg

null

Inkubatorföretaget BioCool är en av de två finalisterna som möts i gasellsprångsfinalen i Göteborg. Tävlingen gasellsprånget har hittills körts på fem orter runt om i landet där tio företag grillats av en jury. Nu återstår två av dessa i den slutliga finalen som avgörs på tisdag i Göteborg.

I Gasellsprånget får drivna entreprenörer komma upp på scenen och presentera sina företag och målsättningar för en namnkunnig panel. Sedan grillar panelerna entreprenörerna, och målet är att vaska fram en framtida Supergasell, ett företag som vill växa och ta nya marknadsandelar.

Företaget BioCool säljer en unik produkt för problemfötter som tar död på all svamp, alla bakterier och även virus på ett helt ofarligt och miljövänligt sätt. Produkter är CE-märkta, registrerade hos Läkemedelsverket och dokumenterat säkra att använda.

- Vi känner oss hedrade att vi fått chansen att vara med i gasellsprånget. Genom det får vi med oss fler goda råd från den kunniga expertpanelen och många intressanta globala nätverk och kontakter via de stora medverkande företagen som vi kan få stor nytta av, säger en stolt Maria Forssell vd BioCool.

- Att komma så långt som till final i ett sådant här sammanhang är ett kvitto på att vi på ABI har medlemsföretag med mycket stor potential och intressanta produkter. BioCool är inne i ett tillväxtskede och har fler spännande produkter i sitt sortiment, exempelvis vattenreningen som har en enorm potential som fyller ett stort behov på marknaden, säger Katarina Öquist affärsrådgivare vid ABI. 

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av ALMI Inkubation Sverige. ABI stöttar idag 30 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Följ oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström