2018-02-23 09:01Pressmeddelande

ABI topprankad till en av världens främsta universitetsnära inkubatorer

null

Arctic Business Incubator är världens 7:e bästa inkubator med nära koppling till Luleå tekniska universitet visar UBI Global Benchmark study. Hela 259 inkubatorer från 53 länder, har utvärderats, alla med koppling till universitet.

ABI har rankas i kategorin ”Top University Affiliated Business Incubator”, en inkubator nära knuten till universitet som skapar tillväxt och ger mervärde för samhället i regionen. Priset presenterades och delades ut i natt i samband med World Incubation Summit i Toronto, Canada. Kristina Öhman och Jens Lundström från ABI var på plats för att ta emot utmärkelsen.

- Vi är ett väldigt stolt team på ABI som nu får kvitto på att det vi gör ger resultat. Vi arbetar hårt för att stötta våra fantastiska entreprenörer i regionen och kan glatt konstatera att vi tillsammans med våra partners hjälper dem att växa och lyckas snabbare, säger Kristina Öhman rådgivare, ABI.

Erkännandet visar att ABI utmärker sig och visar på att de som genomgått inkubatorprocessen har uppnått högre avkastning på sina bolag, attraherat mer investeringskapital och fortsätter sina framgångar även efter att de lämnat ABI. Bedömningen som UBI global gjort grundas på en stor jämförande undersökning med intervjuer av deltagande inkubatorer.

- Att vara topprankad i världen visar på att vi här i norr ligger i framkant och det är grymt kul. Vi har mycket att tacka Luleå tekniska universitet som är en viktig motor i regionen, säger Jens Lundström, vd ABI.

Några exempel på bolag från ABI som sticker ut extra är Netrounds, Satmisson och Behaviosec. Undersökningen visar att ABI-bolagen har, efter ett år på egen hand 13 procent högre överlevnadsgrad än det globala genomsnittet och 21 procent högre än det Europeiska. Efter fem år är motsvarande siffra 27 procent globalt och 25 procent för Europa.

UBI Global benchmark study 2017-2018 - se hela listan här.

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av Vinnova och Framtidsbanken samt Kiruna kommun. Rymdinkubatorn ESA BIC Sweden leds av Arctic Business Incubator tillsammans med Uppsala Innovation Centre och Innovatum i Trollhättan.ABI stöttar idag 30 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström