2014-05-16 14:35Pressmeddelande

Ännu ett företag som gjort sin företagsresa i ABI - Taxijakt firades med utsparkstårta

null

Det firades med tårta i ABI:s ljusgård på Luleå Science Park när det var dags för Taxijakt att ta klivet ut ur inkubatorn. En ceremoni som arrangeras när medlemsföretag uppnått de uppsatta målen och lyckats få fart på företagets affärer. Taxijakt är en förmedlingstjänst för bokning av taxiresor där kunden väljer taxibolag och bästa pris själv. De är idag 20 anställda och deras tjänst finns tillgänglig på flera orter runt om i Sverige. De har också nyligen etablerat ett dotterbolag i Polen som ett led i de internationella planerna.

Fredrik Öhrn vd i företaget fanns på plats och berättade om företagsresan som kantrats av både med och motgångar men som det sista halvåret fått en ordentlig snurr på affärerna. 

- Vi är väldigt tacksamma för det stöd som vi fått från alla inblandade vid ABI. Att starta företag är en utmaning och kräver uthållighet. Taxibranschen är svår att komma in i och till slut kom vi till en läge där vi övervägde om vi ska fortsätta eller lägga ner. Det var tufft då den närmaste omgivningen också tvekade, men vi valde att satsa vidare och inriktade oss mot en annan målgrupp vilket gjorde att det tog fart, säger Fredrik.

Taxijakt är det tolfte företaget som examinerats från ABI. Alla dessa företag frodas och lever vidare. Flera av dem omsätter mer än 10 msek och har hela världen som marknad. Grundarna till Taxijakt är också de som grundade det examinerade bolaget Pizza.nu, moderbolag Netix, som gjorde en exit och sålde företaget för några hundra miljoner kronor för en tid sedan.
- Vi är stolta och glada att de valde att komma tillbaka till oss med taxijakt idéen och nu önskar dem lycka till med de fortsatta affärerna, säger Jan Wicén vd ABI. 

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av ALMI Inkubation Sverige. ABI stöttar idag 26 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström