2017-05-15 12:07Pressmeddelande

Arctic Business Incubator öppnar kontor i Piteå - rekryterar Göran Carlson

null

Efter Luleå och Skellefteå öppnar nu ABI sitt tredje kontor - i Piteå. Samtidigt anställs Göran Carlson som ny affärsrådgivare med ansvar för verksamheten på det nya kontoret.

Det går bra för Arctic Business Incubator, som rankas som en av Sveriges tio bästa inkubatorer. Under 2016 hjälpte ABI hela 65 bolag både med att utvecklas och dra in totalt 40 miljoner kronor i finansiering.

Nu tar ABI nästa steg genom att öppna ytterligare ett kontor, den här gången i Piteå Science Park. Kontoret bemannas av nyrekryterade affärsrådgivaren Göran Carlson.

- Jag brinner för att göra affärer. Det ska bli spännande att använda den kunskapen få fart på startup-bolagen i Piteå, men också att hjälpa bolagen på ABI att utvecklas och hitta nya marknader, säger han själv.

Göran har erfarenhet både från egna bolag och som rådgivare för andra organisationer. Han driver sedan tidigare riskkapitalbolaget Carlson Invest AB, som gjort investeringar i Sverige, Hongkong och Tjeckien.

Etableringen har fått finansiellt stöd från Sparbanken Nord och Piteå kommun, som har sett behoven av att ytterligare utveckla näringslivet i Piteå.

- Det finns mycket entreprenörsanda i Piteå och vi ser fram emot att fler nu kan dra nytta den kunskap och kompetens som finns på ABI, säger Kjell-Åke Nilsson, som är ansvarig för Sparbanken Nords satsning Framtidsbanken.

ABI har funnits i över 10 år. Ett av de strategiska målen är att verka från Luleå tekniska universitetets campus-orter. I och med detta bedriver ABI nu projekt eller verksamheter på alla dessa orter - från Kiruna i norr till Skellefteå i söder.

- Vi är tacksamma för stödet från Framtidsbanken och Piteå kommun. Nu kommer vi kunna hjälpa fler bolag i regionen och med en så rutinerad person som Göran blir vi snabba ur startblocken, säger Jens Lundström, vd på Arctic Business Incubator.

För mer information, kontakta:
Göran Carlson, sr. Affärsrådgivare, ABI, 070-328 77 88, goran.carlson@abi.se

Jens Lundström, vd, ABI, 070-667 84 98, Jens.lundstrom@abi.se

Kjell-Åke Nilsson, vice vd, Sparbanken Nord Framtidsbanken, 070-576 02 29, kjell-ake.nilsson@sparbankennord.se

Framtidsbanken - Sparbanken NordFramtidsbanken är Sparbanken Nords satsning på regional utveckling, där man investerar i utvecklingen av näringsliv, forskning, ledarskap, ungdom, utbildning, idrott och kultur.

https://www.sparbankennord.se/framtidsbanken/

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Norrbottens läns landsting, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av Vinnova. Rymdinkubatorn ESA BIC Sweden leds av Arctic Business Incubator tillsammans med Uppsala Innovation Centre och Innovatum i Trollhättan. ABI stöttar idag 30 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström