2023-06-02 11:52Pressmeddelande

Arctic Business utnämnt till top-6 bästa ESG Rising Stars i världen

UBI Global rising starUBI Global rising star

Arctic Business har blivit utnämnt som en av top-6 bästa ESG Rising Stars i världen av UBI Global. UBI Global tilldelade sex organisationer detta erkännande för deras utmärkta genomförande av hållbarhetsarbete i sina respektive innovationsmiljöer enligt World Benchmark Study 2021-2022.

"Genom att använda en rigorös datadriven metod bedömde och jämförde vi inkubationsorganisationer runt om i världen," säger Joshuah Sowah, chef för forskning på UBI Global. "Vår studie är i samklang med de många aspekterna av den internationella inkubationsmiljön och illustrerar de kritiska utmaningar och möjligheter som de deltagande organisationerna står inför."

"Vi är stolta över att det arbete vi gör tillsammans med våra startups, affärsänglar och styrelsemedlemmar inom hållbarhet och särskilt när det gäller jämställdhet och mångfald och att det nu erkänns över hela världen," säger Stefan Lundblom, Hållbarhetsansvarig på Arctic Business.

För UBI Global och vår gemenskap av inkubatorer och accelerators är denna upplaga av World Benchmark Study för 2021-2022 den första som inkluderar nyckeltal (KPI:er) som rör ESG-verksamhet bland världens affärsinkubatorer och accelerators. ESG Rising Stars bland världens affärsinkubatorer och accelerators i studien sätter ribban för framtida forskning om ESG-initiativ inom vår bransch. Dessa organisationer erkänns för sitt utmärkta genomförande av ESG-strategier som påverkar flera aspekter av den omgivande innovationsmiljön:

  • Arctic Business Incubator (Sverige)
  • Crescent Innovation Incubation Council (Indien)
  • GU Ventures AB (Sverige)
  • prendho (Ecuador)
  • RMIT Actuator (Australien)
  • TechBridge Invest (Kenya)

UBI Global erkänner dessa lysande exempel på excellens och ser fram emot att fortsätta studera tillväxten av ESG. För den fullständiga rapporten över världsrankningen 2021-2022 för affärsinkubatorer och accelerators, besök gärna ubi-global.com/rankings/.

Om UBI Global: UBI Global är ett företag och en samhällsspecialist inom innovationsintelligens som kartlägger, belyser och kopplar samman världen av affärsinkubation. Genom en gemenskap med över 1 000 medlemsorganisationer från över 90 länder över hela världen tillhandahåller UBI Global matchmaking, rankning, benchmarking och forskningstjänster till företag och inkubationsorganisationer. UBI Global grundades 2013 i Sverige. Tidigare resultat från UBI Globals studier har presenterats på BBC Radio, The Chicago Tribune, Le Figaro, Der Standard, The Huffington Post, The Irish Times, France 3 och många andra medier runt om i världen.

*ESG står för "Environmental, Social, and Governance", vilket på svenska kan översättas till "miljömässiga, sociala och styrningsmässiga" faktorer. ESG är ett ramverk som används för att bedöma och mäta hållbarhetsprestationer och ansvarsfullt företagande inom företag och organisationer.


För mer information:
Angela Partridge, Communications Manager
communications@ubi-global.com
UBI Global
Stockholm, Sweden
Phone: +46 73 667 47 79
Email: communications@ubi-global.com
W: https://ubi-global.com


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 180 bolag som idag värderas till över två miljarder kronor. Vi finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå på respektive science park. Verksamheten ägs av LTU Holding, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå kommun, Skellefteå Industrihus AB och Piteå kommun.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström