2015-02-25 16:11Pressmeddelande

BESKED PÅ FOTVÅRDSKONFERENS BIOCOOL TAR DÖD PÅ ALLA MIKROORGANISMER!

När Sveriges Fotterapeuter - distrikt Stockholm i februari arrangerade en konferens i Stockholm om behandling av fotvårtor och fotsvamp presenterade professor Gunnar Sandström de senaste forskningsrönen inom området.

– Våra studier vid Karolinska Institutet visar att det syrerika fotbadet BioCool tar död på alla mikroorganismer, även virus. En matsked pulver i fem liter vatten räcker för att få full effekt, berättar han.

Ett 30-tal fotvårdsterapeuter fanns på plats i Sveriges Fotterapeuters lokaler för att ta del av senaste nytt kring fotsvamp och fotvårtor. En av föreläsarna var Gunnar Sandström, professor vid Karolinska Institutet.

Tillsammans med några andra forskare vid Karolinska Institutet har han genomfört en klinisk studie i hur BioCool verkar när det gäller att bekämpa nagelsvamp och fotvårtor. I hans studie visas konkret att BioCool ger en dramatisk förbättring av drabbade naglar och fötter. Detta innebär enligt honom att produkten kan vara en bra alternativ behandling av infekterade fötter.

– Även hud och fötter i allmänhet förbättras, säger Gunnar Sandström.

Måste tillföra energi

Han berättar att BioCool-pulvret fungerar så att när det blandas med vatten frisätts syre i en slags syreexplosion, vilket dödar mikroorganismer.

– Man måste tillföra energi för att kunna avveckla mikroorganismerna som orsakar exempelvis fotsvamp och fotvårtor. Produkten, likt kroppens försvar, omvandlar väteperoxid till vatten och singlettsyre som upprepat bildas och förbrukas under en bråkdel av en sekund. Singlettsyret reagerar extremt snabbt med biomolekyler i omgivningen, konstaterar Gunnar Sandström.

Han och hans team har även provat ut vilken dosering av BioCool som ger bäst effekt för att ta död på mikroorganismer. Dessa tester genomfördes på den besvärliga amöban Acanthaamoeba castellani, och det visade sig att det är tillräckligt med en koncentration på två procent för att snabbt döda alla mikroorganismer.

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av ALMI Inkubation Sverige. ABI stöttar idag 29 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström