2014-09-01 08:00Pressmeddelande

BIOCOOL LANSERAS I APOTEK HJÄRTAT BUTIKER

Den 6 oktober lanseras fotvårdsprodukterna BioCool Medica och BioCool FootCare i Apotek Hjärtats butiker i Sverige.
– Detta är helt klart ett genombrott för oss. Vi är både stolta och glada, säger Maria Forssell, VD vid BioCool AB.

BioCool är registrerat och CE-märkt på Läkemedelsverket och en fallstudie som genomförts av forskare vid Karolinska Institutet visar att BioCools fotvårdsprodukter är en bra alternativ behandling av infekterade fötter. Inte bara drabbade naglar och vårtor förbättras utan även hud och fötter i allmänhet. Författarna till fallstudien menar att BioCool är ”ett gyllene val för patienter med nagelsvamp och fotvårtor”.

– BioCool pulvret fungerar så att när det blandas med vatten frisätts syre i en slags syreexplosion, vilket avdödar mikroorganismer, berättar innovatören och forskaren JanOlof Eriksson som utvecklat produkten. Han vann Skapa-priset i Sverige 1997 och Skapa-priset i Västerbotten 2012.

BioCool Medica syresätter diabetes- och psoriasisfötter, förbättrar läkning samt ökar blodcirkulationen, vilket ger fötterna en bättre färg. Samtidigt avlägsnas torra hudflagor skonsamt och tjocka hudlager löses upp.

BioCool FootCare motverkar fotsvamp, nagelsvamp och fotvårtor. Det är effektivt mot besvär med fuktiga fötter, mjukar upp förhårdnader och bidrar till att läka hälsprickor.

– BioCool bygger på kemikalier som är säkra, effektiva och miljövänliga att använda, konstaterar JanOlof Eriksson.

Minskar diabetikers fotproblem
Under oktober kommer ytterligare en omfattande klinisk studie av BioCool att presenteras. Den genomförs i Indonesien av läkemedelsföretaget Metiska Farma. Vidare planeras under hösten en svensk studie med produkten BioCool Medica, vilken kommer att ledas av läkarexperter inom diabetesforskningen.

Nästan hälften av alla fot- och benamputationer i västvärlden genomförs på människor med diabetes. Diabetikers fotproblem är förenade med hög sjukvårdskonsumtion, stort lidande för patienten och höga kostnader för den enskilde och samhället. Antalet kända diabetiker i Sverige är cirka 400 000.

– Användande av BioCool kan drastiskt bidra till att minska diabetikernas fotproblem. I Sverige är kostnaden för diabetesrelaterade fotproblem cirka två miljarder kronor, avslutar JanOlof Eriksson.

På Apotek & Egenvårdsmässan, som genomförs 2-3 september på Kistamässan, visar BioCool upp sina produkter i monter B.23.

Mer information:
Maria Forssell, VD, Biocool AB, 070-295 16 79, kontakt@biocool.se
 Pressbilder finns på: www.biocool.se


BioCool AB grundades 2012 av innovatören och kemisten JanOlof Ericsson i Skellefteå. Företaget har produkter med olika användningsområden. BioCool Footcare och BioCool Medica används för att motverka olika fotåkommor genom en unik och effektiv metod.


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström