2015-01-29 12:10Pressmeddelande

BIOCOOL LANSERAS I APOTEKET AB:S BUTIKER

null

I februari tar Apoteket AB in fotvårdsprodukterna BioCool Medica och BioCool Footcare i sitt sortiment. – Att flera apotekskedjor väljer att erbjuda våra fotvårdsprodukter ger oss ett kvitto från marknaden på att BioCool uppskattas av kunderna, säger Maria Forssell, VD vid BioCool AB.

Trenden talar sitt tydliga språk. Egenvård av fötter har blivit allt vanligare. Mer fokus på fötternas utseende och mer idrottande och motionerande har lett fram till ökad efterfrågan på bra fotvårdsprodukter. En stor fördel med BioCool är att man enbart genom ett fotbad ”renoverar” fötterna och inte behöver några andra produkter för att få finare fötter.

– Vi är först i världen med att erbjuda produkter som eliminerar mikroorganismer på ett helt ofarligt och miljövänligt sätt. BioCools innovation är ett aktivt ämne som i kontakt med vatten skapar en unik syreexplosion, berättar innovatören och biokemisten JanOlof Eriksson som utvecklat produkten.

Tar även död på virus

Denna syreexplosion tar död på all svamp, alla bakterier och även virus - eftersom virus behöver andra mikroorganismer för att leva. BioCool motverkar fotsvamp, nagelsvamp och fotvårtor. Skapar förutsättningar för läkning av hälsprickor och förebygger fotsvett. Förhårdnader mjukas upp så att ny hud kan bildas.

– Användande av BioCool kan till exempel drastiskt bidra till att minska diabetikernas fotproblem, säger Maria Forsséll. BioCool är registrerat och CE-märkt på Läkemedelsverket och en fallstudie som genomförts av forskare vid Karolinska Institutet visar att BioCools fotvårdsprodukter är en bra alternativ behandling av infekterade fötter. Inte bara drabbade naglar och vårtor förbättras utan även hud och fötter i allmänhet. Författarna till fallstudien menar att BioCool är ”ett gyllene val för patienter med nagelsvamp och fotvårtor”.

Mer information:
Maria Forssell, VD, Biocool AB, 070-295 16 79, maria.forssell@biocool.se
Pressbilder finns på www.mynewsdesk.se

BioCool AB grundades 2012 av innovatören och biokemisten JanOlof Ericsson i Skellefteå. Företaget har produkter med olika användningsområden. BioCool Footcare och BioCool Medica används för att motverka olika fotåkommor genom en unik och effektiv metod.

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av ALMI Inkubation Sverige. ABI stöttar idag 27 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström