2014-01-10 11:00Pressmeddelande

BioCool visar framfötterna

null

”Man ska vara glad åt fötter…”, sjöng Birgitta Andersson redan i början på 60-talet, kanhända är det en av de faktorer som påverkat JanOlof Ericsson i sin jakt på det perfekta behandlingsmedlet för olika typer av fotproblem. Hans jakt har gett resultat och företaget BioCool går in i 2014 med fantastisk fart.
– Det känns jättekul, säger JanOlof Ericsson, företaget har blivit nominerade till ett fint pris, och samtidigt håller vår nya vd på att installera sig på företaget och försäljningen skjuter i höjden.
Företaget som registrerades 2012 fick nyligen beskedet att de nominerats till Alvargalan som Årets Innovationsföretag med motiveringen ”Företaget har utvecklat en miljövänlig internationell produkt, som bevisats ge vissa revolutionerande effekter. Bland dessa märks lindring vid fotvård för psoriasis- och diabetespatienter, samt en metod för att bekämpa bakterier i dricksvattentankar.”
– Det känns otroligt roligt att få vara med om det här direkt från starten, berättar Maria Forsséll, vd BioCool. Bolaget har en otrolig potential och efter flera års forskning har vi en produkt som hjälper många människor, är miljövänlig och innehåller inga farliga ämnen.

En internationell framgång
– Det jag har gjort är att jag har lyckats ta fram en produkt som egentligen redan finns i naturen, säger JanOlof Ericsson grundare av BioCool. Att produkten sedan blivit en internationell framgång beror på de revolutionerande effekterna den har, berättar han vidare. Hans produkt härmar kroppens eget sätt att försvara sig mot mikroorganismer. En av produkterna är speciellt framtagen för de som har problem med psoriasis eller diabetes, och en produkt för den som har problem med fotsvamp eller fotvårtor.
– Att få bukt med fotsvamp och fotvårtor är bland det svåraste som finns, berättar JanOlof Ericsson vidare, i den vetenskapliga forskningsrapport som nyligen togs fram finns bevisen på att vår produkt lyckas med konststycket att ta död på mikroorganismer. Vilket många av våra kunder redan känner till.

Övertygad kemist och forskare
Den nya vd:n, Maria Forsséll brinner för sin nya arbetsuppgift och är väldigt fascinerad över produkterna som företaget säljer.
– JanOlof Ericsson är kemist och forskare, berättar hon. Han fick en insikt att fortsatta driva fram en produkt utifrån sin egen övertygelse om att det skulle lyckas. Han är lite lik Alfred Nobel skulle jag vilja säga, han gjorde inte heller riktigt som alla andra men att han lyckades vet vi alla. JanOlof har lyckats skapa en unik produkt som hjälper människor med sina fotproblem, många är det som vittnar om goda resultat. Nu ska vi ut i världen med produkten och då känns det ju extra kul att vi blivit uppmärksammad av näringslivet i Skellefteå genom vår nominering till Alvargalan, avslutar Maria Forsséll.

BioCool AB äger, säljer och marknadsför BioCool Footcare och BioCool Medica.
Produkten är CE märkt och därmed godkänd av Läkemedelsverket.
Läs mer på www.biocool.se

För mer information
Maria Forssell, vd BioCool
070-295 16 79
maria.forssell@biocool.se
www.biocool.se


ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av Innovationsbron Sverige. ABI stöttar idag 22 medlemsföretag och har dussinet i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström