2017-06-22 11:25Pressmeddelande

Fem nya startupbolag har antagits till inkubatorn ABI

null

Tre startupbolag från Skellefteå och två från Luleå, alla inom olika branscher har tagit plats i Arctic Business Incubator. Det handlar om spel, friluftsliv, rymd och informationsteknik. De nya bolagen får en startpeng på 50 000 kr som ska bidra till ett första steg framåt.

De fem nya företagen är Grand Pike, Icross flyfishing, Once upon, Sol-ionics och Wilda spårning.

– Det är ett spännande startfält och det ska bli otroligt roligt att coacha och jobba med bolagen, säger Joakim Enerstam, affärsrådgivare på ABI.

Två gånger per år antas nya startups till Arctic Business Incubator där de får tillgång till internationellt nätverk av investerare, affärskontakter och experter. Förutom individuell rådgivning och finansieringslösningar erbjuds de rekryteringstjänst för att bygga sitt team för att få fart på affärerna.

De utvalda bolagen får även tillgång till flera workshops och intensivkurser som de går tillsammans med andra ABI-bolag, allt för att snabba på deras utveckling och öka deras chanser att lyckas.

Sedan starten 2005 har ABI coachat över 150 startups. Bolag som Behaviosec, Pizza.nu, Satmisson, D-Flow Technology, Netrounds och Biocool.

Fakta om de fem nya ABI-bolagen:

Grand Pike, Skellefteå
Grand Pike är en spelstudio som utvecklar spel för mobil och tablets. Första titeln heter Summoners League och är ett så kallat Real-time-strategy spel (RTS) som utspelar sig i magisk fantasymiljö.
Kontakta: Daniel Öhgren, vd, +4673 064 70 64

Icross flyfishing, Skellefteå
Har tagit fram en innovativ produkt som gör att fiskare, exempelvis flugfiskare kan nå och komma åt helt nya platser att fiska på. Produkten är enkel att transportera och ta med. 
Kontakta: Adam Westerman, vd, +4670 299 77 89

Once Upon publising, Skellefteå
Once Upon är en ny app som gör det enkelt att omvandla bilder och minnen från din telefon direkt till en fysisk bok – istället för att bilderna sparas digitalt och glöms bort. www.onceupon.se
Kontakta: Lina Andersson, vd, +4670 229 11 13

Sol-ionics, Luleå. Är med i ESA BIC Sweden
Sol-ionics har utvecklat och patenterat nya halogenfria ioniska vätskor (oljor och smörjmedel) för användning av rymdindustrin samt har även stor potential för att användning i annan industri. De kan göras elektriskt ledande för att exempelvis avleda statisk electricitet. www.sol-ionics.com
Kontakta: Oleg Antzutkin, vd, +4673 066 21 97

Wilda spårning, Luleå. Är med i ESA BIC Sweden
Wilda spårning har med hjälp av rymdteknik utvecklat ett basstationsfritt kommunikationssystem som ska bidra till att revolutionera och underlätta framtida räddningsarbete vid stora skogsbränder. 
Kontakta: Daniel Nilsson, vd, +4676 235 53 53

Arctic Business Incubator
Kontakta: Joakim Enerstam, affärsrådgivare, +4670 341 56 15

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av Vinnova och Framtidsbanken samt Kiruna kommun. Rymdinkubatorn ESA BIC Sweden leds av Arctic Business Incubator tillsammans med Uppsala Innovation Centre och Innovatum i Trollhättan.ABI stöttar idag 30 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström