2012-10-16 21:20Pressmeddelande

Hans Majestät Konungen och Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien besökte teknikföretaget Metasphere

null

Den 15-16 oktober medverkade Kungen vid den årliga teknikresan i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademins, IVA:s, regi som för första gången besöker Norrbotten och Luleå. Syftet med resan är att studera delar av världen och Sverige som ligger längst fram i tekniskt kunnande och att se konkreta exempel på hur innovationer bidrar till tillväxt och nya jobb. 

Arctic Business Incubators medlemsföretag Metasphere i Luleå var ett av företagen på programmet. Metaspheres vd Urban Rönnbäck berättade om forskningen bakom idén och att produktionspiloten nu producerar i mindre skala.  –" Vi tar nu in 25 Mkr i en nyemission för att bygga en fullskalig produktionslinje", säger Urban Rönnbäck.

Teknikresan som IVA arrangerar består av en gedigen delegation med näringslivstoppar från LKAB, NCC och Kopparberg Mineral för att nämna några men också vår nye landshövding Sven-Erik Österberg, Stf generaldirektör för Tillväxtverket, vd för Svenskt näringsliv, generaldirektör för Vinnova, koncernchef för Innovationsbron bland andra. Samtliga fick efter presentationen en rundvandring i fabriken.

 ‑ Vi känner oss enormt hedrade att IVA funnit vårt företag så intressant att de väljer att komma hit och besöka oss, säger en stolt Urban Rönnbäck.

 ‑ Att Kungen och Ingenjörsvetenskapsakademiens delegation besöker ett av våra medlemsföretag vid deras Teknikresa 2012 är definitivt en kvalitetsstämpel av företaget och betyder mycket mer än vad man kan tro, säger Jan Wicén vd Arctic Business Incubator.

Efter besöket som var den sista punkten på programmet återstod bara återresan för en till synes mycket nöjd delegation som erkände att de smittats av den entusiasm de mötte hos Metasphere.

Metasphere Technology AB vidareförädlar wolframkarbid i en metallurgisk process. Den förädlade produkten används bland annat till ytförstärkning, i bergborrskronor, verktygsstål, vid oljeborrning mm. Kvaliteten och hårdheten har aldrig tidigare skådats på marknaden. 

För mer information, vänligen kontakta:

Urban Rönnbäck, vd Metasphere Techonology AB
Tel: +46 (0)70-367 01 25

Jan Wicén, vd Arctic Business Incubator
Tel: +46 (0)70-581 01 13

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av Innovationsbron Sverige. ABI stöttar idag 8 medlemsföretag och har dussinet i startgroparna.


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström