2023-02-22 08:35Pressmeddelande

Här är de fem företagen som antagits till Arctic Business Incubator

Arctic Business driver den framgångsrika inkubatorn i Luleå, Skellefteå och Piteå och  den svenska rymdinkubatorn ESA BIC Sweden. I början av året antogs fem bolag, varav ett av dessa till rymdinkubatorn.

Normada är det första skandinaviska möbeldesign företaget med en riktigt cirkulär affärsmodell. Normada säljer 3D-printade high-end möbler med klassisk skandinavisk design med en affäsmodell från tillverkning till återvinning. Bakom bolaget finns Johanna Vesterlund, VD och grundare.

Zanoj Development AB utvecklar och säljer ett digitalt verktyg för missbruksvård, ett av vårt samhälles största utmaningar. En erfaren entreprenör med framgångsrik behandlingsmetod för olika typer av beroende. Erbjuder nu företagshälsovård, stora företag och kommuner ett nytt verktyg för att möjliggöra effektivare behandling av sina brukare och kunder.

Public Insights har utvecklat en SaaS-tjänst som gör den offentliga marknadens affärer tillgängliga för alla företag. Detta genom att matcha köpare och säljare med varandra. Entreprenören Fredrik har under lång tid framgångsrikt drivit konsultverksamhet inom området men kommersialiserar nu konceptet i form av en produkt.

Nystartade Gemometrics Sweden AB utvecklar och säljer en digital tjänst för validering av olika typer av ädelstenar. Tjänsten kommer att möjliggöra snabbare och pålitligare analys vilket gör att inköpare och beslutsfattare undviker dyrbara misstag och långa väntetider för analys i laboratorium.

Halespace utvecklar sk de-orbiting lösning för rymdindustrin vilket gör att man kan plocka ner uttjänta satelliter och annat rymdskrot men även utföra service på satelliter i omloppsbana. Halespace är antagna i svenska rymdinkubatorn ESA BIC Sweden.


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 170 bolag som idag värderas till över två miljarder kronor. Vi finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå på respektive science park. Verksamheten ägs av LTU Holding, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå kommun, Skellefteå Industrihus AB och Piteå kommun.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström