2015-05-22 09:12Pressmeddelande

Inkubatorn ABI söker talanger till medlemsföretagen via Luleå regionens rekryteringsmässa i Stockholm

null

Arctic Business Incubator var en av drygt 30 utställare vid Luleåregionens rekryteringsmässa som arrangerades på Scandic Anglais i Stockholm. Närmare hundra besökare kom för att ta del av vad som är på gång i Norr. Flera av besökarna har sitt ursprung i Norrbotten och går i tankar om att hitta intressanta jobb och återvända hemåt igen. På plats fanns representanter från Boden, Kalix, Luleå, Piteå och Älvsbyn. En dynamisk tillväxtregion med drygt 170 000 innevånare med 14 000 arbetspendlare dagligen mellan kommunerna.

- Vi från ABI vill synliggöra de spännande bolagen som vi arbetar med just nu, vilket är ca 30 st. Alla dessa bolag har behov av att bygga sina team och rekrytera talanger för att kunna förverkliga sina idéer. Det kan handla om allt från programmerare, säljare till någon som vill axla vd rollen eller vill gå med som delägare och investera en slant, säger Jens Lundström VD ABI. 

I Luleå regionen finns en världsledande basindustri inom stål, trä, vattenkraft och papper samt en stark ICT-bransch med elektronikspets. Luleåregionen är också Norrlands nav inom livsmedelsproduktion och här finns Sveriges största småhustillverkare.

De kommande åren planeras investeringar på drygt 200 miljarder kronor i Norrbotten – inom gruvor och industri, vindkraft, datacenter, infrastruktur, rymdindustri, besöksnäring och samhällsomvandling.

- Vi stötte på flera som blev mycket intresserade, både av allt som händer i regionen men också av företagen vi på ABI arbetar med. Vi har redan bokat in oss till nästa mässa, säger Sarah Gotthold koordinator vid ABI.

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av ALMI Inkubation Sverige. ABI stöttar idag 30 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström