2012-03-09 15:08Pressmeddelande

Inlandsinnovation gör sin första investering i ABI företag

Inlandsinnovation är ett statligt riskkapitalbolag med sammanlagt 2 miljarder kronor för investeringar i Norra Sveriges inland. De genomför nu sina första investeringar på sammanlagt 8 miljoner kronor. En av investeringarna går till Arctic Business Incubators (ABI) inkubatorföretag Tannak AB som har utvecklat positioneringssystemet Herdview™ som bevakar stora djurhjordar även i områden utan GSM-täckning.

I ett första steg omfattar finansieringen 2 miljoner kronor för en marknadsetablering i Norden. De bedöms ha stark innovativ profil med exportpotential och affärsmodell där ekonomi, miljö och social hänsyn går hand i hand enligt vd Gunnar Olofsson Inlandsinnovation. 

Vi är glada att se att Inlandsinnovation nu kommit igång med investeringarna och att de ser potentialen i de bolag som finns i inkubatorn, säger vd Jan Wicén ABI.

ABI är en företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag.

Läs om Inlandsinnovation och pressmeddelande om investeringarna >

Läs mer om Arctic Business Incubator >

 

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Förutom nytt namn får ABI också ny grafisk profil och ny hemsida. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av Innovationsbron Sverige. ABI stöttar idag 13 medlemsföretag och har dussinet i startgroparna.


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström