2014-08-29 13:11Pressmeddelande

Jens Lundström blir ny VD för ABI

null

Styrelsen för Arctic Business Incubator AB har från och med den 13 oktober utsett Jens Lundström till ny VD för bolaget. Jens kommer närmast från Netrounds Solutions, där han har varit marknadschef.

–  Arctic Business Incubator, ABI, har från sin start 2005 utvecklats till en viktig regional aktör för företagsutveckling. Verksamheten har successivt breddats, ett kontor har öppnats i Skellefteå och inkubator företagen kommer nu från alla delar av Norrbotten och norra Västerbotten. Jens Lundström har med sin erfarenhet från att starta och utveckla bolag, internationella kontakter och att tidigare ha varit verksam inom ABI, utmärkta förutsättningar att fortsätta att utveckla bolaget, säger Göran Carlsson, styrelseordförande i ABI.

-  Det ska bli mycket spännande att ta sig an uppgiften att leda och utveckla ABI. ABI är en viktig länk i att utveckla nya företag. Idag ingår ca 25 nystartade företag i ABI:s inkubator, verksamma inom till exempel medicinsk-teknik, kreativa näringar, IT och verkstadsindustri. Alla med stark tillväxtpotential för regionen, säger Jens Lundström.

Jan Wicén, nuvarande VD för ABI, har varit med sedan starten av ABI 2005 och har med engagemang utvecklat ABI till vad det är idag. Jan Wicén blir egen företagare och kommer ta uppdrag i olika bolagsledningar, bland annat som VD hos tidigare ABI företaget Metasphere Technology.


ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av ALMI Inkubation Sverige. ABI stöttar idag 25 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström