2019-09-27 08:27Pressmeddelande

​Lazer Wolf ska ta kort- och brädspel in i framtiden

null

Lazer Wolf Studio AB har samlat några av de tyngsta namnen i kort- och brädspelsbranschen för att ge ut nya unika spel som mixar det analoga med digitala tekniker. Grundarna är sprungna ur lokala spel- och mediaföretag och i samarbete med Michael Elliott startar de nu Lazer Wolf AB i Skellefteå. De har blivit antagna till Arctic Business Incubator.

Idag är digitala spel och underhållning en helt egen bransch samtidigt som det finns många som brinner för vanliga kort- och brädspel. Vad skapas om dessa två världar möts? Det har Daniel Wallström och Kristofer Stenskog tagit fasta på i spelbolaget Lazer Wolf som ska kombinera digital teknik som AR, VR och NFC med traditionella brädspel och därmed utveckla helt nya spel. Till sin hjälp har de huvuddesignern Michael Elliott, en av världens bästa kort- och brädspeldesigners.

- Vi är otroligt laddade och glada att vi är igång. Att vi fått med oss Michael Elliott på resan och stöttning från Arctic Business känns riktigt bra. Vi kommer skapa nåt helt nytt i vårt bolag, säger Kristofer Stenskog vd Lazer Wolf.

Deras målgrupp är spelare som vill få helt nya och unika spelupplevelser. Samtidigt kommer bolaget utveckla produkter och teknik som kan säljas till andra spelutvecklare.

- De har hittat ett unikt erbjudande genom att låta ny och gammal teknik mötas för att för att skapa helt nya spelupplevelser. Det blir otroligt spännande att få vara med och hjälpa dem med detta, säger Jens Lundström vd Arctic Business Incubator AB.

Arctic Business hjälper nya innovativa företag med att göra affärer, rekrytering, attrahera kapital och internationella nätverk av investerare, affärskontakter och experter. Alla bolagen som antas till Inkubatorn får 300 000 kr in investering från affärsängelbolaget Arctic Ventures Ett AB som Arctic Business förvaltar.

Fakta om Lazer Wolf:

Lazer Wolf är en spelstudio som utvecklar nya innovativa spel som kombinerar traditionella brädspel med digitala online spel med ledande tekniker. Deras bakomliggande teknik kommer kunna appliceras på en serie nya spel framöver.

För mer information, kontakta:

Kristofer Stenskog, vd, Lazer Wolf, +4670 670 67 57

Jens Lundström, vd Arctic Business Incubator AB, +46 70 667 84 98

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets Holding, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå kommun och Skellefteå Industrihus AB. Finansieras utöver ägarna av Vinnova, Piteå kommun och Framtidsbanken. Arctic Business äger också affärsängelfonden Arctic Ventures AB som investerar i nya inkubatorns nya bolag. Rymdinkubatorn ESA BIC Sweden leds av Arctic Business tillsammans med Uppsala Innovation Centre och Innovatum Trollhättan. Följ oss på LinkedIn!


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström