2015-04-16 14:37Pressmeddelande

Luleåföretaget Metasphere Technology ett av Sveriges hetaste unga teknikbolag

null

Vi gratulerar Metasphere Technology som i hård konkurrens bland 280 nominerade bolag tog plats på den eftertraktade 33-listan som NyTeknik och Affärsvärlden årligen arrangerar.

Kriterierna för att komma med på listan är att bolaget får vara max 7 år, Sverigebaserat med en teknisk innovation som har potential att förändra spelreglerna i sin bransch samt ha en stor internationell potential. 

"Det är andra bolaget från ABI som utsetts till Sveriges hetaste unga teknikbolag. 2012 var det Netrounds Solution med deras teknik för att övervaka och testa datornätverk. Det är ett viktigt erkännande att vara med på listan som syftar till att lyfta fram nya företag som kan bli framtidens mångmiljardföretag och exportsuccéer, säger Jens Lundström vd ABI"

"Vi är mycket stolta att vi är med och det bekräftar att det vi håller på har stor potential. Vi är på väg att bli en ny Svensk basindustri med fabrik i Luleå, säger Jan Wicén vd Metasphere"

Fakta om Metasphere

Metasphere Technology har utvecklat en världsunik metallurgisk process för att högförädla hårdsmälta metaller, keramer och legeringar till s.k. metamaterial. Den första tillämpningen är den hårdaste och mest svårsmälta metallen – wolframkarbid, som genom processen får 100% bättre materialegenskaper. Processen gör att ämnets egenskaper helt ändrar struktur, ner på nano nivå. Det går att ställa in exakt hur små kulorna ska vara och de får en perfekt sfärisk form.

Metaspheres metallpulver kan användas inom alla branscher där man behöver förstärka ytskikt i en mängd olika tillämpningar och miljöer. Skiktet sprutas, värms eller svetsas fast och slutresultatet blir ett betydligt starkare ytskikt än tidigare..

För ytterligare information kontakta:

Jens Lundström, VD ABI, 070-667 84 98

Jan Wicén, VD Metasphere Technology, 070-581 01 13

Är du intresserad av våra bolag tag kontakt med oss och besök oss gärna den 18 maj kl 17 då vi finns med på rekryteringsmässan som Luleå Näringsliv arrangerar i Stockholm.

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av ALMI Inkubation Sverige. ABI stöttar idag 30 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström