2020-01-24 08:07Pressmeddelande

Nordic Quick Systems satsar globalt

null

Kedjehjulen som Nordic Quick Systems har utvecklat lanserades 2015. Sedan dess har de levererats till många industriella verksamheter, såsom bland annat sågverk, värmeverk och pappersbruk, runtom i Norden. Den patenterade lösningen genererar snabbare, säkrare och billigare underhållsarbete för tung industri.

På senare tid har bolaget påbörjat utvecklingen av nya produkter för att bättre kunna tillgodose kundernas behov. I december 2019 lanserades en slitagevarnare som informerar kunden när slitagedelarna på kedjehjulen bör roteras eller bytas. Bolaget har även mottagit 75 000 kr från LIGHTer, en branschöverskridande arena med syfte att stärka konkurrenskraften och skapa hållbar tillväxt för den svenska industrin, för att utveckla en ny typ av kedja.

– I vår agila organisation finns det stora möjligheter att innovera och snabbt anpassa vårt produktutbud efter kundernas utmaningar. Vår patenterade lösning går att applicera på all möjlig typ av kedjedrift, samtidigt som vi ser stor potential i kompletterande produkter. Det är otroligt kul att LIGHTer har valt att finansiera ett av våra projekt. Vi ser fram emot att kunna lansera den nya kedjan under 2020, säger Sammy Pergament, delägare och sälj- och marknadsansvarig.

Under sommaren 2019 tog Nordic Quick Systems in fem miljoner kronor från nio investerare. Sedan dess har bolaget bland annat skapat ett nytt kommunikationskoncept i samarbete med varumärkesbyrån Oh My.

– Det känns riktigt spännande att klä bolaget i en ny, fräsch kostym. Samarbetet med Oh My genererar också helt nya sätt att oss an våra kunder. Vi har exempelvis lanserat en besparingskalkylator på vår hemsida, vilken pedagogiskt visualiserar lönsamheten i en investering i våra kedjehjul, fortsätter Sammy Pergament.

För att öka takten ytterligare har Nordic Quick Systems även rekryterat en erfaren säljare, Eva-Lena Bergkvist, som i första hand kommer att adressera den svenska marknaden. Bolaget har dessutom inlett dialoger med återförsäljare och potentiella licenstagare utanför Sveriges gränser.

– Vi upplever just nu ett mycket positivt momentum och alla nämnda aktiviteter gör att vi i allra högsta grad känner oss redo att ta oss an en global marknad, avslutar Sammy Pergament.

Om Nordic Quick Systems

Nordic Quick Systems är ett svenskt företag som har utvecklat och patenterat ett kedjehjul med roter-bara och utbytbara slitagedelar. Den unika lösningen resulterar i snabbare underhåll, ökad säkerhet och förbättrad produktionseffektivitet för tunga industrier.

Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets Holding, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå kommun och Skellefteå Industrihus AB. Finansieras utöver ägarna av Vinnova, Piteå kommun och Framtidsbanken. Arctic Business äger också affärsängelfonden Arctic Ventures AB som investerar i nya inkubatorns nya bolag. Rymdinkubatorn ESA BIC Sweden leds av Arctic Business tillsammans med Uppsala Innovation Centre och Innovatum Trollhättan. Följ oss på LinkedIn!


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström