2015-03-20 11:09Pressmeddelande

Ny innovation på ABI ska revolutionera sportfiskebranschen - Headbanger Lure framtagen av Luleåkonstnären och entreprenören Dan Lestander

null

Den prisbelönte och mångsidige konstnären och innovatören Dan Lestander från Luleå som ställt ut sin konst världen över, bland annat tillsammans med Nordens främsta videokonstnärer, har nu uppfunnit ett helt nytt fiskedrag med unika egenskaper som förväntas revolutionera sportfiske upplevelsen. 

Fiskedraget som är patenterat har fått namnet Headbanger lure och liknar en vobbler men är gjord i tyngre material. Resultatet blir långa kast, ett drag med grund gång och helt oregelbundet mönster som efterliknar en flyende eller skadad fisk. Enligt en analys gjord vid Luleå Tekniska universitet visar sig fiskedraget ge ett oregelbundet rörelsemönster i en klass för sig.

För att få igång affärerna kom Dan till ABI och nu är det dags att premiärvisa fiskedraget på Sportfiskemässan i Jönköping som öppnar portarna idag.

- Vi har redan fått en bra respons och uppmärksamhet i Norr och det ska bli spännande att låta fiske entusiasterna vid mässan få se den för första gången, säger Joakim Enerstam affärsrådgivare från ABI som nu finns med på mässan.

För att få igång försäljningen erbjuder Dan headbanger-draget genom Kickstarter, en plattform på internet som är en så kallad "crowdfunding", där vem som helst kan stötta nya idéer med ett ekonomiskt bidrag.

Läs mer om Headbanger Lure på Kickstarter.

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av ALMI Inkubation Sverige. ABI stöttar idag 30 startup företag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström