2020-05-27 14:00Pressmeddelande

Rdy Arena lanseras när e-sporten exploderar

null

E-sport växer just nu explosionsartat. Mitt under denna hausse lanserar Luleå-företaget Rdy Arena en plattform där gamers från hela världen och på alla nivåer kan tävla mot varandra.

De senaste åren har e-sport haft stark tillväxt. De största eventen har fyllt bland annat Spodok Arena i polska Katowice med 173 000 åskådare 2017, samt har över miljonen i snittpublik online under matcherna. Under de senaste månaderna har utvecklingen accelererat ännu mer, som en följd av både flera stora spelreleaser och corona-virusets utspridning.

I mars spelade för första gången över 20 miljoner användare på gaming-plattformen Steam. De har nu regelbundet runt 22 miljoner aktiva med ett rekord på 24,5 miljoner samtidiga användare. Men det slutar inte där. Den spelrelaterade internettrafiken i USA ökade enligt Verizon med 75 procent under den första veckan av corona-nedstängningarna. I Indien hade motsvarande trafik ökat med 109 procent jämfört med i slutet på februari enligt DE-CIX, som också rapporterat om en 30-procentig ökning globalt sedan början på krisen.

Det är med andra ord tydligt att behovet av digital underhållning i hushållen ökar snabbt när många arbetar och studerar hemma, samt undviker att resa och träffas fysiskt.

Det är i den situationen som Rdy Arena nu lanserar deras nya tjänst, där alla gamers oavsett nivå för första gången kan arrangera tävlingar för likvärdiga spelare. Spelarna som deltar i en tävling betalar alla en avgift, vilka läggs ihop till en prispott som senare delas mellan vinnarna av turneringen.

- Vi vill ta gaming till nästa nivå. Det händer något när man tävlar mot jämlika om ett pris - vinnarskallar tänds och prestationsnivåer höjs. Det är otroligt spännande och vi tror det kommer leda till att e-sport får både större bredd och högre kvalitet, säger Jonathan Henriksson, grundare och vd för Rdy Arena.

Rdy Arena har redan fått förtroendet att arrangera en uttagning till den Malmö-baserade e-sportorganisationen Elite Predator X:s nya lag i Dota 2. Turneringen kommer att arrangeras på Rdy Arena med 32 lag och totalt 160 deltagare.

Just nu tar Rdy Arena även emot betatestare (testanvändare) via rdyarena.com. Alla nya spelare får även ett gratisspel när de registrerar sig. Den officiella lanseringen planeras till hösten 2020. På plattformen kan man just nu tävla i Dota 2, men även Counterstrike: Global offensive (CS:GO) och Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG) kommer att stödjas inom kort.

Rdy Arena grundades av Jonathan Henriksson och Rebecka Österberg. Företaget antogs till Arctic Business Incubator hösten 2019.

- Teamet har utvecklats bra sedan de kom in i inkubatorn och är inspirerande att jobba med. I och med den nya situationen på marknaden har vi nu valt att öka tempot i produktutvecklingen och lansera för att dra nytta av den ökade efterfrågan. Det innebär att vi även tidigarelägger kapitalanskaffning och marknadsföring, säger Conny Reidefors, affärsrådgivare på Arctic Business.

Högupplösta bilder finns under Relaterat material.

För mer information, vg kontakta:

Jonathan Henriksson, vd för Rdy Arena, 070-527 29 58, jonathan@rdyarena.com

Conny Reidefors, affärsrådgivare på Arctic Business, 070-255 06 43, conny.reidefors@abi.se

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets Holding, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå kommun och Skellefteå Industrihus AB. Finansieras utöver ägarna av Vinnova, Piteå kommun och Framtidsbanken. Arctic Business äger också affärsängelfonden Arctic Ventures AB som investerar i nya inkubatorns nya bolag. Rymdinkubatorn ESA BIC Sweden leds av Arctic Business tillsammans med Uppsala Innovation Centre och Innovatum Trollhättan. Följ oss på LinkedIn!


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström