2019-10-23 08:22Pressmeddelande

​Rdy Arena med nya möjligheter för digitala turneringar i världen

null

Rdy Arena kommer utveckla en tjänst för att erbjuda esporttävlingar i några av världens mest populära esportspel. Spelarna ska kunna välja enskilda spel och inte behöva prenumerera för att delta. Grundarna Jonathan och Rebecka är båda från Luleå där de startar sitt bolag.

Rdy Arena är en tjänst för esportspelare som är intresserade av att ta sitt spelande till nästa nivå. Vision är att erbjuda fler spelare, oavsett skicklighetsnivå, tillgång till esportstävlingar. Tjänsten kommer göra det möjligt för spelare med talang och potential att ta steget och bli professionell spelare. Det är något som inte är tillgängligt idag. Planerna närmast är att bygga en community runt Rdy Arena med influensers inom spelbranschen.

Grundarna bakom Rdy Arena är Jonathan Henriksson och Rebecka Österberg som nu antagits till Arctic Business Incubator där det där de kommer lägga fokus på att lansera tjänsten på den svenska marknaden, därefter blir det Norden, Polen och Tyskland.

- Det känns riktigt bra att vi kommit med i Arctic Business. Det har gjort att vi redan fått igång ett utvecklingsteam med fem personer, tack vare deras kontaktnät. Responsen både från spelare och investerare är mycket positiva och de ser stora möjligheter med vår tjänst, säger Jonathan Henriksson, vd för Rdy Arena.

Under första kvartalet 2020 planeras den första beta perioden med ett fåtal spelare som får möjlighet att testa på tjänsten innan lanseringen under andra kvartalet 2020. Då kommer de erbjudas tävlingar i spelen Dota 2 och CS:GO som idag spelas av 23 miljoner unika spelare.

Esport är en av världens snabbast växande marknader. År 2019 väntas omsättningen uppgå till 9,4 miljarder kronor. 

- Esport växer otroligt snabbt internationellt och vi ser verkligen potential i både Jonathan och Rebecka som entreprenörer och deras affärsidé. Det blir riktigt spännande att få jobba tillsammans med dem nu under nåt år framåt, säger Jens Lundström, vd Arctic Business.

Under tiden i Arctic Business får bolagen stöd med allt från finansiering, rekrytering till affärs- och marknadsplanering för att så snabbt som möjligt växa och nå en internationell marknad.

Fakta om Rdy Arena:
Rdy Arenas tjänst ska tillhandahålla esportstävlingar till alla spelare oavsett skicklighetsnivå. Genom denna tjänst, kan spelare genom den nya tekniken välja sitt spelande i ökad utsträckning och därmed öka spänningen i sitt dagliga spelande men också tjäna pengar.

För mer information, kontakta:

Jonathan Henriksson, vd, Rdy Arena, +46 70 527 29 58

Jens Lundström, vd Arctic Business, +46 70 667 84 98

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets Holding, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå kommun och Skellefteå Industrihus AB. Finansieras utöver ägarna av Vinnova, Piteå kommun och Framtidsbanken. Arctic Business äger också affärsängelfonden Arctic Ventures AB som investerar i nya inkubatorns nya bolag. Rymdinkubatorn ESA BIC Sweden leds av Arctic Business tillsammans med Uppsala Innovation Centre och Innovatum Trollhättan. Följ oss på LinkedIn!


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström