2015-03-09 14:26Pressmeddelande

Resize Design med sina smarta och snygga förvaringslösningar får nya delägare

null

Partnerinvest Norr, Transforma Invest och Sparbanksstiftelse Norrlands Riskkapitalstiftelse har gått in som nya delägare i det unga Skellefteåföretaget Resize Design. Resize Design formger och säljer smarta samt snygga förvaringslösningar både till privatkonsumenter och publika inredningsprojekt.

”Vi är mycket glada över att få nya, mycket kompetenta ägare från regionen som möjliggör för oss att jobba långsiktigt och höja upplevelsen av vårt företag för våra kunder” säger Viktor Lindbäck, grundare, designer och VD till bolaget.

Med sina möbler vill Resize Design framhäva det individuella, dekorativa och exklusiva som reaktion mot den rådande massproduktionen. Möblerna tillverkas i Viktors hemstad Skellefteå, vilket är ett strategiskt val.

”Vi väljer att tillverka i Norrland, dels på grund av vi vill stå för hållbarhet och dels för att bevara hantverket i Sverige. Designsverige behöver skickliga hantverkare, utan de går det inte att förverkliga innovativa idéer” resonerar den unge entreprenören.

För två år sedan fick Viktor utmärkelsen Framtidens innovatör av stiftelsen SKAPA för sina innovativa pelarmöbler. Resize Designs vision är att skapa framtidens designklassiker som sätter Norrland på världskartan.

OM RESIZE DESIGN

I samband med många bostadsbyten i Stockholm under sin studietid på KTH blev Viktor Lindbäck frustrerad av traditionella förvaringslösningar som lämnar skruvmärken i väggar och kom på ett revolutionerade förvaringssystem på pelare. Pelaren spänns mellan golv och tak, vilket skapar en stabil lösning utan skruvar och lämnar därför inga märken.

Den dekorativa pelarlösningen lanserades 2013 och har fått mycket uppmärksamhet i media, både i Sverige och utomlands. Idag har bolaget utökat sitt sortiment med vägghängda och golvstående förvaringsmoduler. 

Presskontakt:

Vita Garte, vita.garte@resizedesign.se

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av ALMI Inkubation Sverige. ABI stöttar idag 27 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström