2023-05-23 18:13Pressmeddelande

RockSigmas mjukvara för övervakning och analys av seismik, BEMIS är nu tillgänglig

På bilden från vänster: Jesper Martinsson, medgrundare och Emil Svanberg VD. På bilden från vänster: Jesper Martinsson, medgrundare RockSigma och Emil Svanberg VD RockSigma.

RockSigma, leverantör av mjukvara för beräkningar, övervakning och analys av seismik meddelar idag att deras grundläggande produkt BEMIS™ nu är generellt tillgänglig. BEMIS, som byggts av mjukvaruexperter i världsklass tillsammans med prisbelönta innovatörer inom algoritmer för seismik, innebär ett stort framsteg för gruvor med utmanande seismik. 

- Att göra BEMIS tillgänglig på marknaden innebär en avgörande milsten för RockSigma, säger Emil Svanberg, VD RockSigma. Det är med stolthet vi nu kan erbjuda en unikt kompetent lösning för övervakning, analys och prognoser av seismik som ytterst kommer att bidra till att göra gruvbrytning under jord säkrare och mer produktiv.

Med allt djupare underjordsgruvor ökar behoven för att övervaka och analysera seismisk aktivitet. Gruvor drivs med ökande seismisk aktivitet och måste som konsekvens investera i hantering av seismisk risk. BEMIS som skapats med algoritmer byggda på de senaste forskningsrönen erbjuder sina användare en bred palett av pålitliga och noggranna seismiska data som möjliggör säkrare gruvbrytning med minimerade produktionsstörningar. 

- Seismiskt aktiva underjordsgruvor längtar efter nya lösningar på marknaden och BEMIS kommer att inspirera och väcka nyfikenhet, säger Svanberg. Med världsledande algoritmer paketerade i en modern, flexibel och skalbar mjukvara adderar BEMIS värde till nuvarande arbetssätt och öppnar dörren till helt nya datadrivna innovationer.
 
- Nu när implementationen är stress-testad och anpassad till behoven hos storskalig gruvdrift känner vi oss trygga med att lansera produkten, säger Jesper Martinsson, medgrundare och Teknikchef på RockSigma.
 
De metoder och algoritmer som BEMIS bygger på har finslipats av grundarna under mer än tio års forskning. Med ett verktyg för realtidsövervakning samt en tredjepartsapp för det populära analyspaketet mXrap1 levererar BEMIS stöd för rutinmässig övervakning såväl som avancerad analys.
 
Att erbjuda stöd i mXrap är en nyckelfaktor, det innebär att BEMIS smärtfritt kan integreras i befintliga rutiner.
 
BEMIS öppnar upp och möjliggör användning av seismikdata som del i den pågående digitala transformation gruvbranschen befinner sig där data från olika källor kombineras i helt nya tillämpningar. Det här är bara början. Med BEMIS öppnar vi portarna till en ny era av innovation, säger Jesper Martinsson


För mer information om BEMIS, besök www.rocksigma.com 
 
*mXrap är ett mjukvarupaket som utvecklas av Australian Centre for Geomechanics (ACG), finansierat av ett konsortium av gruvbolag, tjänsteleverantörer och forskningsorganisationer. https://mxrap.com/
 

 
Om RockSigma
RockSigma är ett mjukvarubolag, specialiserat på seismisk övervakning och analys och baserat i Luleå.


Presskontakt:
Emil Svanberg, VD RockSigma
Epost: emil.svanberg@rocksigma.com
Telefon: +46 70 579 5506


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 180 bolag som idag värderas till över två miljarder kronor. Vi finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå på respektive science park. Verksamheten ägs av LTU Holding, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå kommun, Skellefteå Industrihus AB och Piteå kommun.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström