2015-12-09 11:38Pressmeddelande

Stefan Löfven besöker Arctic Business incubator och får träffa några av de framgångsrika medlemsföretagen

null

Statsminister Stefan Löfven var på besök i tillväxtkommunen Luleå för att ta del av framgångskonceptet bakom Luleås utveckling och tillväxt. Första besöket blev på Arctic Business Incubator och Luleå Science Park där 100 företag med 1000 anställda ryms inom parken. Peter Larsson, verksamhetschef Luleå science park visade delegationen runt, som förutom stadsministern bestod av kommunalrådet Yvonne Stålnacke och riksdagsledamot samt ordförande i Socialdemokraternas Norrbotten, Fredrik Lundh Sammeli.

- Vi tycker det är bra att få visa upp bolag som verkligen kan göra skillnad och som precis befinner sig i en tillväxtfas, säger Jens Lundström VD Arctic Business Incubator. 

ABI-bolagen Netrounds Solution och Metasphere Technology var med under samtalet med Stefan Löfven där det fick dela med sig av de utmaningar som finns för dessa bolag i deras tidiga startup faser. Bland annat att se till att det finns bra och enklare finansieringslösningar för att komma igång med bolagen men också för att växa vidare. De framhöll vikten av att få stöd från inkubatorer som kan ge support i frågor som inte alltid är självklara att se som juridik, förhandlingar och dagliga frågor som dyker upp. 

Efter samtalet på ABI fick han också träffa ABI-bolaget CVK Vibration & Noise som håller till i huset. Statsministern medverkade även i ett kortare anförande på Luleå forum för innovation och tillväxt på vetenskapens hus.

Fakta om bolagen:

Netrounds Solution Netrounds erbjuder en molntjänst för tjänsteleverantörer av bredbands- och mobilnät som göra att de kan i realtid övervaka kvalité, kundupplevelse och felsöka sitt nät. Netrounds har idag 250+ kunder i världen och växer kraftigt.

Metasphere Technology har utvecklat en världsunik metallurgisk process för att förädla wolframkarbid. Metallkulorna kan användas inom alla branscher där man behöver förstärka hårdmetallytskikt.

CVK Vibration & Noise tillhandahåller sensorer som ger bättre arbetsmiljöer.

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Norrbottens läns landsting, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av ALMI Inkubation Sverige. ABI stöttar idag 30 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström