2016-07-07 13:59Pressmeddelande

Sustainalube tar in nytt kapital för marknadslansering av världsledande gröna smörjmedel

null

Luleåföretaget Sustainalube AB tar in externa delägare för att lansera en helt ny typ av miljövänliga smörjmedel på marknaden. Produkten är vattenbaserad och innehåller inga traditionella mineraloljor och till skillnad från de flesta andra så kallade bio-oljor inte heller andra för miljön skadliga tillsatser. Smörjmedlet har tagits fram vid Luleå tekniska universitet och har under en period framgångsrikt testats av slutkunder inom skogsindustrin och det finns ett flertal initierade samarbeten med välrenommerade industriella aktörer även inom andra marknadssegment. 

Sustainalube genomför en nyemission där Partnerinvest Norr och privatinvesterare blir nya delägare och förutom kapital även bidrar med nätverk och styrelsekompetens. I samband med investeringen tillträder Bo Hammarström som ny styrelseordförande för Sustainalube.

- Genom att ta in externt kapital kan vi nu tillsammans med partners genomföra en bredare marknadslansering under slutet av 2016, det finns ett enormt intresse för vår produkt som vi nu får möjlighet att exploatera, säger Christian Olsson, VD för Sustainalube.

- Sustainalube har en intressant, innovativ produkt som ligger helt rätt i tiden, vilket tydliga signaler från marknaden visar. Kombinationen av ett konkurrenskraftigt pris, fantastiska miljöegenskaper och övriga produktegenskaper som är minst i paritet med andra alternativ tillsammans med ett starkt team gör att Partnerinvest väljer att investera i företaget, säger Stefan Lundblom, Investment manager Partnerinvest Norr."

För mer information kontakta:

Christian Olsson, VD Sustainalube AB, christian.olsson@sustainalube.com, 073-811 17 42

Stefan Lundblom, Partnerinvest Norr, stefan@partnerinvestnorr.se, 070-555 07 74

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Norrbottens läns landsting, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av Vinnova. ABI stöttar idag 30 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström