2011-10-27 11:04Pressmeddelande

Sveriges nordligaste inkubator tar namnet Arctic Business Incubator

null

Torsdagen den 27 oktober blir det tårtkalas på kontoret i Luleå när inkubatorn Aurorum Business Incubator byter namn till Arctic Business Incubator. Namnbytet sker för att spegla ägarnas utökade uppdrag att ABI ska verka över hela regionen, från Kiruna i Norr till Skellefteå i Söder.

ABI är till för att minimera riskerna och maximera möjligheterna för entreprenörer med affärsidéer som har tillväxt- och exportpotential. Tillsammans kan vi skapa lysande företag för att säkra tillväxten i regionen. Vi erbjuder en aktiv flerårig och anpassad managementsupport med ett globalt affärsmässigt nätverk. ABI tillför rådgivare med egen affärserfarenhet, anpassad spetskompetens och beprövade arbetsmetoder. Men framför allt, vi levererar reslutat.  Sedan starten 2005 har ABI hjälpt ett antal företag ut på den internationella marknaden och fler står redo i startgroparna. Bland de framgångsrika företagen finns bland andra D-flow, Netix, Absilion samt det flerfaldigt prisade Behaviosec.

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Förutom nytt namn får ABI också ny grafisk profil och ny hemsida. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av Innovationsbron Sverige. ABI stöttar idag 13 medlemsföretag och har dussinet i startgroparna.


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström