2012-09-06 10:21Pressmeddelande

Tre ABI företag i ny satsning mot USA marknaden

null

Market Access Silicon Valley heter tre-stegs programmet som US Market Access Center arrangerar tillsammans med Innovationsbron. I en tuff gallring med företag från hela Sverige har totalt 22 företag valts ut, varav de tre medlemsföretag från ABI som sökt, kommit med. De är Absilion med sin nätövervakningstjänst Netrounds, Bothnia Invent med sin virtuella servicedisk och ett tidigare ABI företag inom IT-branschen.

Bothnia Invent vann den avslutande pitchtävligen under gårdagen och nu väntar alla på att få veta vilka 10 företag som går vidare till USA.

– Det här visar att våra medlemsföretag har mycket hög kvalitet, både nationellt och i internationell konkurrens. Vi är mycket stolta att Bothnia Invent vann pitchtävligen och klarat de första stegen så bra, säger Jan Wicén, vd ABI.

Programmet syftar till att ge företagen bättre förutsättningar och direkt kontakt med tänkbara kunder för att snabbare ta sig in på den amerikanska marknaden. Programmet har startat med en workshop i Stockholm, mentorskap och matchmaking för att i slutet av året inta Silicon Valley under några månader i skarpt läge.

Läs mer om satsningen

För mer information kontakta:

ABI, VD Jan Wicén, 070-581 01 13

Absilion, VD Mats Nordlund, 070-634 60 20

Bothnia Invent, VD Ove Åsberg, 070-543 22 44

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av Innovationsbron Sverige. ABI stöttar idag 8 medlemsföretag och har dussinet i startgroparna.


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström