2016-06-01 09:27Pressmeddelande

Två av tolv i Venture Cups final från Luleå

null

Sustainalube och Yamzu E-sport har gått vidare till final i Venture Cup. Båda är sprungna ur Luleå Tekniska Universitet och ingår i Arctic Business Incubator. Av 32 regionala vinnare landet runt återstår nu 12 finalister som går vidare till Sverigefinalen 9 juni i Göteborg.

Sustainalube

Teamet bakom Sustainalube, har forskat fram ett miljövänligt smörjmedel som baseras på en ickegiftig restprodukt och växtbaserade tillsatser.

- Vi är glada att vi är vidare i tävlingen. Det är ett kvitto på att vi har en bra produkt som är aktuell i tiden, säger Christian Olsson, vd Sustainalube.

Venture cup juryns motivering: ”En färdig, unik affärsidé med konstaterat kundintresse. Med ett bra driv, stor erfarenhet och en stor möjlighet till tillväxt visar detta team att de är värdiga att få totalvinsten. De har hittat en tydlig målgrupp och fokuserar på nyttan i samhället. En HELT unik idé!”

Yamzu esport
Teamet bakom Yamzu har tagit fram en plattform för e-sport där spelare kan skapa och delta i olika event som idag inte finns på marknaden.

Venture cup juryns motivering: “En affärsidé som är rätt i tiden och som kan bli hur stor som helst. Idén löser ett tydligt behov på marknaden och har potential att förändra en redan existerande bransch och göra den till det bättre. Det driv, den entusiasm och den kompetens teamet uppvisar gör att vi tror på en framgångssaga.”

- Vi är grymt glada för vi tror mycket på det vi gör. Vi ser fram emot finalen i juni, säger Asiad Majeed, vd Yamzu.

Venture Cup är Sveriges ledande tävling för affärsidéer. Över 200 000 kronor delas ut till entreprenörerna samt alla vinnare får ett års mentorskap från SEB och totalvinnaren får konsulttjänster från McKinsey & Company.

För mer information kontakta;

Christian Olsson, vd Sustainalube, christian.olsson@sustainalube.com
+46 73 811 17 42

Asiad Majeed vd Yamzu E-sport, asiad@yamzu.com
+46 73 823 70 93

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Norrbottens läns landsting, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av ALMI Inkubation Sverige. ABI stöttar idag 30 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström