2014-10-08 13:45Pressmeddelande

Två nya företag till ABI Luleå

null

Det nya företagen är Northern Mining Products med sin uppmärksammade unika bergbult och eMaintenance365, som utvecklat ett system som kan förebygga driftstörningar inom bland annat järnväg. 

För att fira de nya företagen bjöds det på bullar till kaffet på Luleå Science Park. Företagen berättade om sina affärsidéer, hur det hela började och deras framtidsplaner.

Först ut var Håkan Karlsson, vd för eMaintenance365 som berättade om deras lösning som samlar in, analyserar och levererar prognoser och gränsvärden inom bland annat järnväg. Detta gör det möjligt att tidigt sätta in rätt åtgärder och planerade underhåll som därmed kan förebygga driftstörningar och rent av olyckor. 

På tur var Leif Eriksson en av grundarna till Northern Mining Products som uppfunnit och patenterat den expanderbara dynamiska bergbulten - Dynamic Rock Bolt. Deras mål är nu att erbjuda dessa unika bergbultar till gruv- och anläggningsindustrin över hela världen. En gruva i nord Norge är deras första kund och med extra tillskott av kapital kan de nu fortsätta sina expansionsplaner.

Den sedvanliga ABI klockan "Time to Market" delades ut av Jan Wicén. Den ska symbolisera att det nu är dags att få fart på företaget. På ABI ska deras planer och affärer växa vidare och i ett nära samarbete med rådgivarna på ABI får de support i alla de frågor som dyker upp under vägen. De får också utveckla sitt eget entreprenörskap genom en rad utbildningsinsatser som förhandlingar, styrelsearbete, ekonomi, företagsjuridik, marknad det som behövs för att driva bolaget framåt. Gemensamt för företagen hos ABI är att de har som mål att exportera sina varor och tjänster på en internationell marknad.

Vill du veta mer om företagen, kontakta:

Northern Mining Products
, Anders Dalstål, VD 070-641 51 88

eMaintenance365, Håkan Karlsson, VD 070-587 12 98


ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av ALMI Inkubation Sverige. ABI stöttar idag 27 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström