2015-03-09 14:59Pressmeddelande

Två nya företagsidéer med fokus på hälsa och miljövänligt bränsle tar plats i Sveriges nordligaste inkubator ABI

null

För att fira de nya företagen arrangerade Arctic Business Incubator ett så kallat insparks event med en inbjuden skara på Entreprenören i Skellefteå. Företagen som nu tar plats i inkubatorn är Eco-Oil med sitt nya biobränsle och Senior Fitness Sweden AB med sitt koncept Activage. Båda fick ta plats på scen och presentera sina affärsidéer och berätta om hur det hela började och vilka framtidsplanerna är.

På ABI får de stöttning i allt från affärsmodell, bygga teamet till att hitta rätt finansieringen för expansion och de individuella behov som de olika bolagen har. De är företag från helt olika branscher men med ett gemensamt mål att exportera sina varor och tjänster på en internationell marknad.

- Vi tror mycket på dessa idéer och tycker det är spännande att få stötta och hjälpa dem att lyckas snabbare, säger Magnus Orregård, affärsrådgivare ABI.

Som avslutning när nya företag tar plats i inkubatorn får de en väggklocka som det står "Time to market" på. Den tickar extra högt och symboliserar vikten av att få ut sina produkter och tjänster så snabbt som möjligt på marknaden.

Mer om företagen:

Eco-Oil Miljöbränslen i Sverige AB - Är sprunget ur ett forskningsbolag för att finna en hållbar process att framställa förnyelsebara bränslen som gör det möjligt att köra miljövänligt utan att behöva bygga om motorn på sitt fordon.

Senior Fitness Sweden AB- Activage är ett svenskt livsstilsvarumärke som fokuserar på hälsa och träning för seniorer som vill upptäcka av en ny fas i livet och njuta av den. Här utrustas branschaktörer på den europeiska marknaden med kompetens, arbetssätt och produkter som öppnar nya möjligheter att hjälpa aktiva seniorer i att nå sin fulla potential. 

ABI är Sveriges Nordligaste företagsinkubator som operativt hjälper företagare att skapa tillväxt och värde i sina företag. Verksamheten ägs av LTU holding, Norrlandsfonden, Längmanska företagarfonden, Luleå- och Skellefteå kommun och finansieras utöver ägarna av ALMI Inkubation Sverige. ABI stöttar idag 28 medlemsföretag och har ett flertal i startgroparna. Gilla oss på Facebook


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 120 bolag som idag värderas till över 2 miljarder kronor och finns idag med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå. Verksamheten ägs av Luleå Tekniska Universitets holdingbolag, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå- och Skellefteå industrihus AB.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström