2022-03-30 06:53Pressmeddelande

Arctic Business förstärker med Talent Manager i Piteå

Tobias Berg, Jens Lundström och Göran Carlson från Arctic Business sitter i en grön soffa.Tobias Berg, till vänster, är Arctic Business nya Talent Manager med Piteå Science Park som utgångspunkt. Här med vd Jens Lundström och affärsrådgivare Göran Carlson.

Tobias Berg är Arctic Business nya Talent Manager. I rollen kommer han stödja norra Sveriges startupbolag i att rekrytera rätt talanger som ska vara med och ta bolagen till nästa nivå. 

– Jag ser fram emot att jobba med spännande startups och talanger som löser globala utmaningar. En viktig del blir att vara med och bygga bra kopplingar mellan entreprenörer, utbildningar och näringsliv, säger Tobias Berg, som återvänder till Piteå efter tio år inom investment banking och rekrytering i Singapore, Japan och Thailand. 

Teambygge är – tillsammans med affärsutveckling och att attrahera finansiering – ett av Arctic Business nyckelerbjudanden. Både junior och senior kompetens efterfrågas. Det kan vara allt från drivna studenter till yrkesverksamma som vill ta sin karriär i en ny riktning i ett innovationsdrivet företag. Tobias Berg poängterar att den som arbetar i startups ofta utvecklas snabbt: 

– Du är mer delaktig i allt som händer och får en större exponering inom ad hocs då du jobbar i olika avdelningar och får känna stoltheten i att vara med och bygga upp något från grunden.

Tobias Berg kommer utgå från Arctic Business kontor på Piteå Science Park. Nicklas Larsson, näringslivschef i Piteå kommun, hälsar honom välkommen. 

– Vi står inför stora möjligheter med gigantiska industriella satsningar och ett stort fokus på vår region. Men vi ser också utmaningarna med att säkerställa att kompetensbehoven möts i takt med dessa satsningar samtidigt som vi redan har väldigt många befintliga företag som expanderar och utvecklas i snabb takt. Vi behöver attrahera en bredd av personer och kompetenser för att lyckas stärka vår konkurrenskraft framåt. Arctic Business satsning ligger därför helt rätt i tiden, säger Nicklas Larsson.

Hemvändaren Tobias Berg ser Piteå som en attraktiv plats både vad gäller arbete och familjeliv.
– Det händer mycket i norr och stan växer. Det är sant som de säger – det är hit man kommer när man kommer hem.  


Om Arctic Business

Arctic Business hjälper entreprenörer utveckla extraordinära idéer med växande affärer nationellt och internationellt från norra Sverige. Sedan 2005 har Arctic Business jobbat med över 170 bolag som idag värderas till över två miljarder kronor. Vi finns med personal i Luleå, Piteå och Skellefteå på respektive science park. Verksamheten ägs av LTU Holding, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå kommun, Skellefteå Industrihus och Piteå kommun.


Kontaktpersoner

Jens Lundström
VD
Jens Lundström